Vinprovning

 

Igår var vi på vinprovning med tema Vin & Smak. Krille hade fått ett upplevelse-presentkort i examenspresent av en av sina bröder så han valde att ta mig mig på det här :) Vi hade inte planerat att ta det just på alla hjärtans dag men man var tvungen att boka ganska långt i förväg och det blev en mysig bonus att just denna dag var ledig.

 

Så, i ett sirligt snöfall med kyrklockorna ringandes 19 letade vi oss fram i ett mörkt Gamla stan till Heliga Lekamens gränd. Vi tog oss ner genom en tung källardörr som jag aldrig skulle hittat om det inte varit för marschallerna. Vi kom ner i ett litet tegelvalv som vi fick berättat för oss tidigare hade varit en kolkällare och här började provningen som gick ut på hur man ska kombinera de 5 grundsmakerna med vinets olika toner.

 

Det var riktigt intressant att testa råvaror tillsammans med olika viner och lära sig lite om hur systembolaget tänker och vad de menar med sin terminologi. Dock var ju ganska många upptäckter kanske vad man inte ska kombinera och mycket smakade mer intressant än kanske gott ;) Men det var absolut lärorikt och man fick en lite större förståelse hur det fungerar när man ska välja vin till mat.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0