Fettisdagen

Fettisdagen, semmeldagen, vita tisdagen, mardi gras... Ja 47 dagar före påsk infaller denna dag som är början på den gamla fastan. Fast för de flesta av oss är det ju en dag att åtnjuta just semlan, denna lilla bulle som förgyller vårt slaskiga februari.

Vissa startar tidigt med att äta dem men jag är inte sån, innan idag har jag endast ätit en halv semla och efter idag lär det inte bli mycket mer än ytterligare en halva heller. På själva semmeldagen dock, då ska man självklart äta semla!

Men om man nu ska välja ut 1, vilken bulle får då den äran? eller rättare sagt vilket konditori får äran att leverera bullen? Är man i Sthlm är det vanligt att vända sig till semmeltester, dessa finns det många av i flertalet dagstidningar. Vilket semla är då den bästa? Gulliga Tössebageriet på östermalm fick högsta poäng och korades som den bästa semlan!

Nu ligger ju Östermalm en bit bort om man är vid Hornstull och inte ens den bästa semlan kunde motivera omvägen hem. Så jag tittade på vad som fanns på Södermalm och fann då ett konditori som fått strålande kritik och deras semlor hade hyllats av semmelmannen dessutom. Gillar ni semlor ska ni definitiv kolla in hans blogg: http://semmelmannen.tumblr.com/ han äter 1 semla om dagen hela februari och skriver noggranna recensioner om dem.

Våra semlor i år kommer alltså från Pock - http://pock.nu/ som står för Per Olsson choklad och konditori och ligger undangömd på Heleneborgsgatan. Per olsson är förövrigt före detta chefskonditor på just Tössebageriet så han måste ju veta hur man gör kan man tycka. Jag har som sagt ingen större erfarenhet från semmelätande själv, men dessa var riktigt prima :)


 


Kommentarer
Postat av: Malin

Åh! Mumsigt!

2012-02-21 @ 21:53:29
URL: http://malinkullberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0